Starka karaktärer i Stockholms flyttfirma

25 augusti 2021 william_eriksson

Tänk dig om du hade fått fylla ett eget lag med flytthjälp. Bilda dig en egen flyttfirma i Stockholm, med karaktärer du själv skulle kunna handplocka. Vilka hade du valt i så fall? Den första man hade valt måste ändå vara Pippi Långstrump. Världens starkaste tjej liksom. En unge som lyfter en häst på raka armar. Hon hade ju lätt kunna få bära den tunga byrån, lådorna med böcker och soffan som annars skulle kräva tre fullvuxna män att bära. 

Det enda som kan bli problematiskt är att Pippi trots allt är ett barn. Ett barn kanske inte kan anställas i en flyttfirma. Hmm, du kanske får koncentrera dig på vuxna i så fall. Vad sägs i så fall om Bamse? Världens starkaste björn kan ju inte vara sämre än världens starkaste tjej. 

Men han kräver å andra sidan ständig tillgång till dunderhonung. Det vore inte bra reklam för flyttfirman om dunderhonungen slutade verka mitt i en omgång när han bar på något väldigt ömtåligt. 

Prioritera flyttfirmans trygghet

Kan Karl-Alfred vara ett alternativ då? Men det är samma sak där, han måste ha spenat för att bli stark. Du kan inte lägga ned hela flyttfirmans resurser på spenat för att hålla den levande. Hulken då? Nja, han har visserligen sanslösa muskler, men å andra sidan har han sönder betydligt mer än han hjälper till. Hans ilska är alldeles för okontrollerad för flyttfirmans rykte. 

Kanske är det egentligen bäst att förlita sig på riktiga och vuxna människor. Vältränade, starka kvinnor och män som har lång erfarenhet av att lyfta och packa. Det känns dessutom som att ens kunder skulle uppskatta den tryggheten snarare än oförutsägbarheten som följer med Bamse, Karl-Alfred eller osäkerheten personifierad i Hulken. Visst hade du själv tyckt så om det var du som skulle beställa in hjälp från en flyttfirma? Tänkte väl det.