Slipp ångesten av att bli utelåst med en snabb låssmed

30 november 2021 william_eriksson

editorial

En av de vanligaste tankarna i människors morgontrötta huvuden på väg till jobbet är nog den huruvida man låste dörren när man gick hemifrån. För att försöka komma ihåg det går man igenom alla stegen i morgonrutinerna en efter en. Men eftersom detta med att låsa dörren är så automatiskt, invant och upprepat hundratals gånger så kan man sällan få fatt i just den tankebilden och får nöja sig med att man förmodligen gjorde det. 

För de som har dörrar som låser sig av sig själva när man stänger dörren kan tanken se annorlunda ut. Då är det i stället oron för att man ska ha glömt nycklarna, och låst sig själv ute, som snurrar i morgondimman, tills man känner efter i fickan eller handväskan och med stor lättnad finner nycklarna där. Dagen kan fortgå som vanligt. 

image

När det inte går som planerat behövs snabb hjälp 

Men ibland händer det ändå, för de som är lite disträa kanske oftare än för andra, att man faktiskt låser sig ute. Tvångstanken över att ha glömt nycklarna blir till ett verkligt problem. För att kunna släppa tankarna på det problemet och fokusera på andra saker, som det man tänkte på när man lämnade nycklarna på hallbordet till exempel, vill man få det löst snabbt.

Har man ingen snäll granne som man lämnat en extranyckel till får man söka efter en annan lösning. En låssmed med jour är till för sådana tillfällen när man i förvirring råkat låsa sig ute. Då de är vana vid sådana ärenden kan de hjälpa till snabbt och effektivt.

Någonting som också kan hända är att man upptagen av roligare saker tappar bort nyckeln under restaurangbesöket, shoppingrundan eller på golfbanan. Även vid dessa tillfällen är det bra om man snabbt kan få hjälp med låsöppning, kopiering och tillverkning av extranycklar.