Service för värmepumpar i Stockholm

04 oktober 2021 patrick_pettersson

En värmepump är en klok investering som sänker uppvärmningskostnaderna ordentligt. Trots att en värmepump kostar en hel del tjänar man förr eller senare alltid in utgiften. Men för att en värmepump ska fungera optimalt och även hålla så länge som möjligt behöver den servas med jämna mellanrum. 

Vissa enklare saker som att rengöra filter klarar man oftast själv, men för kalibrering och mer omfattande service krävs det en fackman för att utföra. Som till exempel dessa: https://vvs.teamwahlin.se/Service.php

Med regelbunden service slipper man också plötsliga avbrott och att värmepumpen går sönder. Detta eftersom man vid servicen kontrollerar alla delar och byter ut de som är slitna. Det är bra om man kan utföra service på värmepumpen årligen, och då innan höst- och vintersäsongen drar igång. 

Men det finns också några tecken man kan vara uppmärksam på och som talar om att värmepumpen är i behov av service. Det är exempelvis om värmepumpen låter konstigt eller om det tar ovanligt lång tid att värma upp ett rum. Men också om energikostnaderna är märkligt högre än de brukar.

 

 

Prenumerera på service

Det kan vara bra att prenumerera på servicen av värmepumpen och ha ett ordentligt kontrakt med en pålitlig firma. Då säkerställer man att värmepumpen fungerar optimalt och är kalibrerad efter fastigheten och hushållets konsumtion av energi. Skulle värmepumpen trots regelbunden service gå sönder, eller drabbas av ett avbrott är man ofta också garanterad hjälp inom tjugofyra timmar.

Det finns flera företag som servar värmepumpar. Enklast är att söka på internet på exempelvis  service värmepump i Stockholm, då får man upp flera aktörer. För den som vill abonnera på service kan det vara bra att ta in offerter från mer än en aktör och jämföra priser. Det kan vara bra att känna till att vid reparation av en värmepump har man rätt att nyttja rotavdraget.