Konstgräs – spar på arbetet, slösa på utseendet

16 maj 2022 lily_hansen

editorial

Det är inte helt enkelt att få till den perfekta gräsmattan. Först och främst måste man hitta det perfekta gräsfröet som passar just den jord och den växtplats där gräsmattan ska ligga. Gräsfröet ska planteras efter konstens alla regler och med lite tur med vädret så kan fröet växa upp till grässtrån och förtätas till en tjock matta. 

Därefter behöver man sköta sin gräsmatta med gödsel och bevattning. Det är inte alltid lätt, särskilt om man går in i en tork-period när gräset riskerar att gulna och dö, och man blir tvungen att bråka med grannen om att vattenspridaren minsann visst står igång under nätterna samtidigt som man varnar för matbrist på radion. 

 

Konstgräs

 

Det är inget konstigt med konstgräs

En del tycker att ett hårt arbete för en perfekt gräsmatta är någon sorts stolthet som man gärna visar upp. Men det är många som inte orkar med det jobbet, och som inte vill använda hela sin fritid till gräs-vård eller helt enkelt inte kan göra det. Då finns det andra alternativ som ger en tiptop gräsplätt utan så mycket som ett spadtag. 

Lösningen heter konstgräs. Hos en professionell leverantör av konstgräs hittar man många sorters gräs som liknar naturligt gräs av olika sorter. Till uteplatsen kanske man vill ha ett lite mjukare gräs, medan det till lekplatsen passar bättre med ett tuffare gräs som klarar av att barn och vuxna leker. 

Konstgräset lägger man ut och sedan har man minimalt med underhåll. Det spelar ingen roll om det är torka, regnstormar eller hagel. Gräsmattan kommer att behålla sin gröna lyster i alla väder. Inte heller behöver man slåss om utrymmet med mossa och ogräs. Idag har konstgräs hög kvalité och det är kanske ingen slump att fler och fler fotbollsklubbar överger de naturliga planerna, och istället satsar på konstgräsplaner inför framtiden.