Kan man shoppe i ett magasin?

10 april 2019 Leif Ericson
Kan man shoppe i ett magasin?

Det finns ingen anledning att inte hålla sig fräsch och ungdomlig, ansåg Kerstin, som trots att hon hade fyllt 50 år mer såg ut som en på högst 40. Själv hade hon Jane Fonda till förebild, för trots att Jane Fonda är över 80 år, så drar hon till sig mäns blickar. Ja, en hel del kvinnor kikar också. Kerstin var inte ensam om att vara både attraktiv och ha ett ungdomligt utseende. Det gällde även för bästa väninnan Leena (som stavade med två e, för Leena hade finska föräldrar).

De två kvinnorna hade bestämt sig för en resa till Danmark, där man kan gå in på ett kafé på eftermiddagen och beställa ett glas vitt vin utan att någon tappar hakan av förvåning eller förargar sig. Men det var inte för vinets skull de reste. Nej, de ville så gärna gå på ett par konstutställningar, och om det var möjligt skulle de även besöka en modemässa.

Efter en kort bilresa till Arlanda, och ett kort köande vid incheckningen hade de smidigt passerat säkerhetskontrollen. De fick vänta i gaten på att gå ombord, och där låg en dansk tidning som Kerstin genast kikade lite i. Hon studerade ett par annonser och snärtade med fingret mot en tidningssida, medan hon frågade Leena: Varför finns det inga sådana här hemma? Vi skulle också behöva ett magasin! Leena, som inte riktigt hörde vad Kerstin sa att det visst finns magasin. Om du behöver magasinering i Uppsala, så finns det ett magasin. Det har jag själv sett. Kolla https://www.flyttharry.se/ så får du se.

Tokfia, sa Kerstin och visade annonsen. Jag menar ett varuhus. Det finns ett i Köpenhamn som heter Magasin du Nord, och där har de allt möjligt. Kläder för alla åldrar, modeväskor, exklusiv mat, vin och sprit, restauranger, kosmetika, dyra klockor och liknande. Jag har inte tänkt magasinera något, sa Kerstin. Jag tänker shoppa så att de blir gröna av avund på jobbet när jag berättar om det. Det enda Kerstin bekymrade sig om, var hur hon skulle få hem allt hon skulle köpa. Pytt, tänkte hon – jag köper förstås bara en ny resväska. Det finns på Magasin.