Fördelarna med gasspis

02 januari 2020 patrick_pettersson

Det sägs att en av anledningarna till att TV-kockarna föredrar gasspis är att stekytan på köttet blir bättre och det är enklare att finjustera värmen. En gasspis blir också varm mycket snabbare än en glaskeramikhäll och är nästan lika snabb som en induktionshäll. Att koka upp vatten på en gasspis tar bara fyra minuter och man kan se på lågans storlek hur varm spisen är. Dessutom så är en gasspis energisnål till skillnad från en elspis som är den apparat i hemmet som förbrukar mest el. Alltså är fördelarna med gas ganska så många. 

 

Några saker att tänka på när du installerar gasspis

I Sverige är det i storstäderna så som Stockholm, Malmö och Göteborg som det främst finns tillgång till gas i stadsnätet. Då vanligtvis biogas eller naturgas. Har man inte möjlighet att ansluta sin spis till något nät så kan man i stället ansluta den till en gasoltub. Det fungerar nämligen lika bra. När det kommer till säkerheten så gäller samma regler som för en vanlig elspis. Det enda man ska tänka på är att placera spisfläkten lite högre upp, ungefär tio centimeter. Använder man sig av gasoltuber ska man vara noga med hur de förvaras. De får nämligen inte förvaras i källare eller på vindar. Utrymmet måste även vara väl ventilerat.

 

 

Det går att reparera gasspisar

Man behöver inte välja monster spisen som proffsen har bara för att man väljer att installera en gasspis även om det nu för tiden är ganska så många som gör det. Det finns företag med gasservice Stockholm som utför reparationer av gamla redan befintliga gasspisar och även omdragning av gasledningen i fall att man kanske har renoverat köket och bytt plats på spisen. De hjälper också självfallet till med att installera en ny gasspis om man nu köper nytt och forslar smidigt bort den gamla.