Bor du i Brålanda och har fått stopp i avloppet?

18 oktober 2021 lily_hansen

editorial

Det är ingen rolig historia att få stopp i avloppet. Avloppsstopp kan ibland enkelt avhjälpas med relativt simpla metoder som man själv kan utföra. Men ibland är stoppet i avloppet så pass massivt att det inte går att få bort på egen hand. Då behöver man hjälp av en expert inom avloppsstopp i Brålanda.

Alla har vi nog någon gång stått där över diskbänken eller toastolen och försökt få bort det som stoppar upp. Antingen med hjälp av en vaskrensare eller en sugpropp. Ibland hjälper det och ibland inte. Hjälper det inte kan man ringa efter en firma som kan komma och åtgärda problemet. 

Sådana företag har tillgång till fler verktyg och maskiner och brukar kunna fixa stoppet i avloppet på nolltid. Det kan vara antingen med hjälp av en högtrycksspolning eller en slamsugning. Ibland går det inte att suga ut stoppet och då behöver man istället försöka spola bort det med hjälp av en högtrycksspolning. 

 

 

Stopp i rören

Med hjälp av det höga trycket från slangen kan man enkelt få bort stoppet, även om man får hålla på länge och väl ibland. Hur länge man får hålla på kan bero på vad det är som sitter fast, och hur det sitter fast. En del saker som av misstag åker ned i vasken eller toaletten är av material som expanderar och på så vis blockerar vägen ännu mer. 

Många gånger handlar det om barn som envist vill slänga ned saker i toaletten som inte alls hör hemma där. Sådana utryckningar är vanligt att slambilar och högtrycksspolningsbilar får åka ut på. Det kan vara leksaker, för mycket papper eller klädesplagg. 

Sedan kan man faktiskt få stopp i rören ändå, utan att något har åkt ned. Med åren och tiden ansamlas det en del smuts och grejer som kan stoppa igen avloppet.