Blommor till dig finns i Täby

27 augusti 2021 william_eriksson

Går du i giftastankar och behöver en brudbukett eller vill du gratulera någon med en bukett blommor? Då är det en blombutik du ska besöka där det jobbar kunniga florister som hjälper dig. Du kanske vill köpa lite vackra och färgglada blommor till ditt hem, det är många som gör det. 

Det finns mycket att välja på om du går in i en blombutik och doften är magisk, färska blommor doftar så gott. Vad sägs om en bukett Blomsterglädje? Det är en av de populära blombuketterna och består av blandade blommor i rosa nyans. Blommor i Täby finns det att köpa i någon av blombutikerna som finns där. Gör gärna ett besök redan i dag.

Vad gör en florist?

En florists arbete består av både försäljning, konstnärligt arbete och administration. I första hand är det försäljning av blommor och olika växter. Florister skapar kreativa och vackra buketter eller arrangemang av snittblommor. I arbetet ingår även att binda kransar till begravning eller kistdekorationer av olika slag. Till bröllop görs det brudbuketter, tärnbuketter och kyrkdekorationer.

Arbetet som florist kräver sinne för färg och komposition då olika slags blommor och grönt sätts ihop till en vacker bukett. De är kunniga om olika arter och hur de ska skötas för att hålla sig fräscha och fina.

 

Abonnemang med veckoblommor

En del blombutiker kan erbjuda abonnemang med veckoblommor till konferensrummet, receptionen eller var du vill ha färska och vackra blommor. De kommer och byter ut blommorna varje vecka eller efter önskat datum. Det kanske vore fint med en stor plantering i entrén eller färgglada blommor till personalrummet. 

Är det ett event eller en konferens kan det vara trevligt med lite blommor för att få deltagarna att känna sig nöjda och glada. Du får hjälp av duktiga florister med förslag på vad som  passar för det specifika tillfället.