Behöver du komma till en ryggklinik i Stockholm?
Att någon gång i livet få problem med ryggen, ryggskott eller på annat sätt ont i ryggen, är något väldigt många människor drabbas av. Ofta går det över av sig självt. Men ibland kan det hålla i sig under en längre tid och man kan behöva söka hjälp.
Många gånger är det också så att det börjar med ett ryggskott, eller åtminstone smärtor i ryggen, som sedan återkommer. Det kan vara under en graviditet, det kan vara på grund av arbetet eller någon idrott. Man kan ha ett rörelsemönster som på något sätt gör att man lättare drabbas av ryggproblem.
Det finns hjälp att få, inte bara för ryggen
På en Ryggklinik i Stockholm kan du även få hjälp med idrottsskador som hämmar rörelsefriheten. De som arbetar på en ryggklinik är legitimerade naprapater som har lång utbildning och erfarenhet av olika slags idrottsskador. Där behandlas olika led- och muskelbesvär, såväl i rygg och nacke som andra delar av kroppen.
När du kommer till ryggkliniken undersöks du först noggrant. Det är viktigt för att kunna fastställa rätt diagnos. En felaktig diagnos kan förvärra problemen. Skadan kontrolleras för att rätt behandling ska kunna sättas in.
Olika behandlingsformer för olika besvär
Det finns ett flertal olika behandlingsformer beroende på vilken typ av besvär man har. Vid muskelstelhet används stretching, som ökar rörligheten. En annan metod vid behandling av t ex hälsporre eller tennisarmbåge är laserbehandling. Vid muskelsmärta är nålbehandling vanlig, vilken ger snabb lindring och även kan lindra olika spänningstillstånd, t ex nackspärr.
För sträckningar eller stukningar används elbehandling med s k diadynamisk ström. Det lindrar även svullnader och har en avslappnande och smärtlindrande effekt. Diatermisk ström är en annan elbehandling, som mjukar upp vävnaden. Laser används för att stimulera läkningen. Man kan också tejpa stället som orsakar smärta med Kinesiotape, vilket stabiliserar och aktiverar muskeln.