Begravningsbyrån – En hjälpande hand

28 juni 2019 jonas olsson
Begravningsbyrån - En hjälpande hand

När någon anhörig avlidit och det är dags att planera inför begravningen är det skönt att veta att man har någon erfaren och kunnig vid sin sida. Någon som kan sköta det praktiska så man kan fokusera på sorgearbetet och umgås med sina nära och kära i en svår tid. Det är då begravningsbyrån kommer in i bilden. 

 

 

Vad kan en begravningsbyrå hjälpa till med? 

En begravningsbyrå hjälper till med allt från dödsannons och annonsering för begravningen i tidningar, planering av begravningsceremonin, planering av andakt, val av kista, blomsterarrangemang och kremering. De finns med dig från första träffen för planering till begravningen och ibland även efter begravningen. 

 

En begravningsbyrå har ofta samarbetspartners som ordnar blomsterarrangemang, catering av mat och/eller fika och hjälp med bouppteckning. Det är då begravningsbyrån som sköter kontakten med dem utifrån de anhörigas önskemål och behov. Det säkerställer att man som anhörig inte behöver kontakta flera olika företag och hålla reda på en massa saker mitt i sorgeprocessen. 

 

Bouppteckning är en skyldighet som innebär att en sammanfattning måste göras av den avlidnes tillgångar och eventuella skulder. Bouppteckningen används sedan i uppdelning av arv och försäljning av den avlidnes egendomar. Det kan vara en överväldigande process och vissa begravningsbyråer kan då erbjuda stöd och juridisk rådgivning för de anhöriga. 

 

Att välja begravningsbyrå 

Det kan vara värt det att lägga ner lite tid på att hitta en begravningsbyrå som passar just dig eller er. Kostnader och arbetssätt kan skilja sig en hel del byråer emellan och det är viktigt att den du väljer känns bra för just dig/er.

 

Christer Erikssons Begravningsbyrå är en begravningsbyrå med mångårig erfarenhet och ett personligt bemötande. Allting planeras och sker utifrån de anhörigas och den avlidnes önskemål och med sina samarbetspartners kan begravningsbyrån hjälpa dig med allt från val av kista, planering av begravningen till bemanning vid begravningen (bärare och serveringspersonal).