Återhämtning för kropp och själ

23 april 2019 Mikael Barani
Återhämtning för kropp och själ

Tempot i vår vardag är ofta högt. Allt ska hinnas med: jobb, familj och vänner. 
Hur hamnade vi här?

Kanske har det att göra med att vi människor i flera hundratals år var nomader. Ändra fram tills för runt 10 000 år sedan bestod vår vardag förvisso av en mer påtaglig kamp för överlevnad än idag, men vi hade också mer tid för lek, närhet till natur och våra familjer.
Numera kämpar vi förvisso också för vår ”överlevnad”: När vi sitter framför datorskärmar och kämpar för att möta deadlines och budgetmål. För att sen hinna hem och skjutsa ungarna till träningen.

För kroppen är egentligen inte skillnaden mellan att bli jagad av ett djur, och bli jagad av en deadline, särskilt annorlunda. Den upplever samma stresspåslag. Skillnaden är att vi idag sitter och stressar i stillhet, och kroppen får aldrig frigöra all energi som lagras upp i den.

Inte heller ger vi oss tillräckligt med tid till återhämtning.

Ett sätt att låte kroppen få vila en stund, och på något plan läka, är att unna sig ett besök på ett spa. 
På Åkerblads Gästgiveri i Tällberg kan du bland annat välja att boka in dig på en spahelg, både under ett och två dygn. Låt dig skämma bort dig själv med både behandlingar, bad, träning och fantastisk mat. Naturligtvis finns det även kortare kurer att välja mellan. På hemsidan för Åkerblads Gästgiveri kan du hitta en hel meny där både behandling och pris tydligt framgår. 

Detta spa i Dalarna ligger som sagt i Tällberg. Beläget norrut i Leksands kommun utgör denna ort en unik plats vid sjön Siljans strand. Alla som någon gång har besökt Tällberg kan intyga om att det finns något speciellt här – Ett sorts lugn som flyttar in i sinnet och fyller det med harmoni och välbehag.
Med andra ord blir det en dubbel kur för själen.